Over mij

Ik ben Eva Meester. Ik ben de dochter van een voorheen sterke zelfstandige vrouw die sinds 2014 lijdt aan de Ziekte van Pick, samengevat onder de noemer FTD (frontotemporale dementie). Dit is een zeer progressieve vorm van dementie. Mijn moeder is pas net 66 als de ziekte wordt vastgesteld.

Ik woon in Amsterdam, ben getrouwd, houd van reizen, dressuur en lifestyle. Ik werk in het communicatievak, heb een passie voor schrijven en besteed veel tijd aan mijn eigen onderzoek naar dementie en de daarbij behorende zorg in Nederland. Ik ben perfectionistisch. Gedreven. En kritisch.

Ik heb twee oudere broers, ik ben de jongste thuis. Mijn vader is overleden toen ik 7 was, ik ben feitelijk door mijn moeder alleen opgevoed. Ze is nooit weer verliefd geworden en dus zijn wij heel lang met zijn tweetjes thuis geweest. In een klein dorpje ergens in West-Friesland. Daar heeft mijn moeder tot haar verhuizing altijd gewoond. Onze band is heel hecht. Nog steeds. Ondanks alles.

Ik schrijf over mijn leven met mijn zieke moeder. Over hoe het allemaal begon, over hoe ik persoonlijk haar regressie meemaak, over welke impact deze verschrikkelijke ziekte op mijn leven heeft. Ik schrijf ook over waar ik in haar plaats voor strijd, waar ik mij machteloos over voel, waar ik tegenaan loop. En ik beschrijf hoe ik me voor kan stellen dat mijn moeder dit allemaal meemaakt. Vanuit mijn beleving. Dit is mijn verhaal.

Mijn doel: meer aandacht genereren voor een leven met dementie. Ik schrijf opdat mijn verhaal handvaten kan bieden door de ervaringen die ik heb opgedaan. Opdat het nieuwe inzichten kan geven in het verbeteren van de beleving van de zorg. Opdat eenieder zich nog net iets meer kan voorstellen hoe het is om te moeten leven met dementie. Een ziekte waar nog steeds heel veel jonge mensen aan overlijden.

… En dan is het 30 december 2019 en overlijdt mijn moeder… ik heb nog niet de moed gehad om bepaalde delen van deze site aan te passen naar de verleden tijd.